Els hereus dels invasors

ARTICLE D'OPINIÓ. Publicat el 12/07/2015 per

ban_lleidaEspanya, per desgràcia del poble català, va sortir guanyadora quan fa 300 anys Felip V va envair Catalunya. Guanyadora en el sentit de sotmetre als catalans a la degradació d’un Estat ocupat per forces estrangeres. La llengua, la cultura, l’economia… tot va passar a ser controlat per un Estat que, des de les hores, ens ha intentat enfonsar i destruir de forma permanent. Però, el que no ha aconseguit ni aconseguirà mai, és ser guanyadora del pensament de la seva gent.

Els hereus de Felip V, a pesar del temps transcorregut, encara campen amb total impunitat per les nostres terres. Que ens assetgin des d’aquesta Espanya conqueridora de les nostres llibertats no ens hauria d’estranyar, ja que ells se senten vencedors d’aquella campanya de fa 300 anys i creuen tenir tots els drets sobre nosaltres. No poden entendre com se sent un poble al que li han robat la seva identitat. El seu esperit de conquesta continua impregnant els anhels dels seus mandataris, però, amb ràbia i desesperació han anat veient com tots els pobles que varen sotmetre al seu vassallatge s’han anat revoltant i han dit prou a tota aquesta degradació en que l’Estat espanyol els tenia sotmesos.

Des de “El Imperio donde nunca se ponía el sol” a “Una Grande y Libre” han vist com es van quedant sols i les realitats dels pobles que estaven sota el seu domini, han tornat a reeixir i han aconseguit lliurar-se del seu conqueridor.

El que és trist, però, és que aquests hereus del “Reino de España” els tinguem a casa nostra. Gent que s’autoanomena catalans i que pregonen amb una impúdica naturalitat la seva estimació per Catalunya, ens volen continuar tenint sotmesos a un Estat invasor que ens castiga constantment per la nostra condició de catalans. És llei de vida i un dret inalienable que tenen tots els pobles a tornar als seus orígens i a lluitar per la seva llibertat. Si perdem la llibertat només ens queda l’esclavitud. Si perdem les ànsies de llibertat només ens queda la submissió.

Catalunya tornarà a ser lliure perquè la seva gent així ho vol. Cap dels hereus del “felipismo”, ni de fora ni de dins, podrà impedir-ho.

 

Joan Nicolau

 

 

Deixa un comentari

Menú
Responsive Menu Clicked Image